first_img Houses “COPY” ArchDaily Projects Save this picture!© Tom Janssens+ 24 Share Photographs House WIVA / OYO ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/427970/house-wiva-oyo-open-y-office Clipboard House WIVA / OYOSave this projectSaveHouse WIVA / OYO Area:  110 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeOYOOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHerentWoodHousesBelgiumPublished on September 16, 2013Cite: “House WIVA / OYO” 16 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Year:  Architects: OYO Area Area of this architecture project CopyHouses•Herent, Belgium Photographs:  Tom JanssensSave this picture!© Tom JanssensRecommended ProductsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornLouvers / ShuttersLunawoodThermowood BattensText description provided by the architects. This OYO story takes you to Herent, where the extension of a private residence captures its surroundings. The inhabitants wanted an extension that was flexible enough to be transformed in time to a separate unite with its own bed- and bathroom. OYO emphasized the contrast between the new shape and the old volume, which used to be an post office. You can see the concrete floating above the garden. From the point of view of the residents, the extension creates exciting views from the new living room. The two volumes are connected with a light wooden footbridge that functions as entrance but also clarifies the different volumes. Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessOsypyte single family house / Javier Corvalán + Laboratorio de ArquitecturaSelected Projects2013 Restaurant & Bar Design Award WinnersArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/427970/house-wiva-oyo-open-y-office Clipboard 2010 Belgiumlast_img read more